Türkiye’de ailelerin yüzde 31’i çocuklarıyla çatışma yaşıyor!

Türkiye’de Ebeveynlerin Yüzde 31’i Çocuklarıyla Çatışma Yaşıyor

İSTANBUL (İGFA) – Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde yapılan bir ankete göre Türkiye’de ebeveynlerin yüzde 31’i çocuklarıyla çatışma yaşıyor. Ankete katılanlar arasında yüzde 35’lik bir kesim ise çocuklarıyla herhangi bir çatışma yaşamadıklarını belirtirken, bunun çocuklarının çevrimiçi faaliyetlerinden kaynaklanan sorunlarla ilgili olduğu ortaya çıktı.

Ankete katılan Türkiye’deki ebeveynlerin yüzde 22’si, çocuklarının çevrimiçi davranışları nedeniyle para kaybettiklerini itiraf ederken, yüzde 15’i çocuklarının cihazına virüs bulaştığını belirtti.

Çocuklar ile ebeveynler arasındaki çatışma nedenlerine derinlemesine bakıldığında, çoğunun çocuğun cihazlarla geçirdiği süreyle ilgili olduğu görülüyor (vaka oranı yüzde 67). Çocuğun izlediği içerik ise ankete katılanların çatışmalarının yüzde 35’ini oluşturuyor. Ayrıca, ebeveynler çocuklarının sürekli olarak internette sohbet etmesinden ve faydalı hiçbir şey yapmamasından rahatsız oluyor – bu da tartışmaların yüzde 20’sinin temelini oluşturuyor.

Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, “Çatışmalar genellikle yanlış anlaşılmalar sonucu ortaya çıkıyor. Ebeveynler için modern dijital dünyanın hızına ayak uydurmak giderek zorlaşıyor. Bu sebeple çok hızlı gelişen trendleri takip edemedikleri için genellikle geride kalıyorlar. Çocuklar ise siber riskleri hafife alarak ve çevrimiçi ortamda maruz kalabilecekleri içerikleri filtrelemeye yönelik stratejiler geliştirmeden dijital yaşamlarında sınırlı bir dikkatle ilerlemeye meyilliler.” dedi.

Anket sonuçlarına göre, ailelerle çocukları arasındaki potansiyel çatışmaları engellemek ve çocukların dijital yaşamlarını korumak için şu tavsiyelerde bulunuldu:

  • Çocuğun siber güvenliği konusunda daha fazla bilgi edinin.
  • Çocuğunuzla iletişim kurun ve belirli sınırlar koyun.
  • Çocukları zararlı içeriklerden ve uzun süre ekran başında kalmaktan korumak için Kaspersky Safe Kids gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir